BLOG o včelách, mede a maškrtení, Strana 2
Často sa hovorí: najlepší med je priamo od včelára. Ten sa zaň totž môže zaručiť. Med vyrábajú včely...
Kúpili ste si med a časom vám v pohári stuhol? Ukľudním vás: je to v poriadku. Tento jav sa nazýva k...
Určite sa to už stalo aj vám: med v pohári stuhol tak, že ste ho nemohli natrieť na pečivo. Jednoduc...
Jeseň klope na dvere. Pozrite sa. Slimáci súťažia s hubármi o to, kto sa skôr dostane k hríbom pod s...
Ak vás niečo postaví na nohy, tak je to zázvor. Je to poklad, za ktorý by dal kráľ kľudne aj pol krá...
Ak chcete príklad superpotraviny plnej živín, môžem vám vrelo odporučiť spirulinu, ktorú teraz nájde...
Vďaka zlatistej farbe vyzerá krásne a chutí ešte lepšie. Med! Čo o ňom viete? Poďte sem, poviem vám ...
Nedávno som vás informoval o výhodách (ale aj určitom riziku) skladovania medu v chladničke. Dnes si...
Prečo nám tak záleží na našej farme v podobe včelieho útočiska, na šetrnom prístupe k okoliu, na pou...
Je to tak, bohužiaľ: včela sa stala ohrozeným druhom. Môžeme za to my, ľudia. Mali by sme sa teda ti...
Určite ste to už niekedy tiež počuli. Veľa dobrých rád, že do horúceho čaju med nepatrí, inak stratí...
Uložiť med do chladničky? Po mnohých stránkach ide o takmer ideálne miesto na skladovanie našej slad...
Ochutený med, to je lahôdka, ktorá chutí a lieči zároveň. Zásluhu na tom majú pracovité včeličky, pr...
Hebučký červený povrch, úžasne sladká chuť, rozsiahle zdravotné účinky, skvelé využitie v kuchyni – ...