Cheesecake do pohára

Recept na cheesecake do pohára, domáci, lahodný a praktický. Výroba je jednoduchá, servírovanie elegantné, konzumácia jednoduchá na lyžičku. Sladučkému zákusku neodoláte!

Cheesecake do pohára

Recept na cheesecake do pohára

Na 4 až 6 porcií nepečeného cheesecake do pohára potrebujeme:

  • 350 g čerstvého smotanového syra typu Philadelphia/mascarpone,
  • 300 g plnotučného tvarohu,
  • 250 g čučoriedok alebo malín (a hrsť na dozdobenie),
  • 90 g karamelových sušienok (a drť z nich nadozdobenie),
  • 40 g mandlí,
  • 30 g rozpusteného masla,
  • 4 až 5 lžic medu kvetového,
  • 1 lžíci citrónovej šťavy,
  • ½ vanilkového lusku (prípadne 2 kvapky vanilkovej arómy).

Postup prípravy cheesecake

Príprava zahna tri jednoduché kroky. Najskôr si nachystáme stolný mixér, sušienky, mandle a ideme na to. Poctivo rozmixujeme, vlejeme rozpustené maslo, a ešte pár otáčok pridáme.

Potom v mise zmiešame tvaroh, syr, medík (vyskúšajte aj ochutené varianty jako jahodu, malinu, ríbezľu a samozrejme čučoriedku!), citrónovú šťavu a vanilku.

A nakoniec rozmixujeme dohladka maliny (čučoriedky).

Vlastná tvorba cheesecake spočíva v starostlivom vrstvení jednotlivých ingrediencií. Na dno pohára patrí sušienková zmes, na ňu rozmiešaný tvaroh a navrch ovocie. Po zhruba hodinovom vychladnutí v chladničke dozdobíme celými čučoriedkami (malinami) a sušienkovou drťou. Počas horúcich letných dní cheesecake do pohára vynikajúco osvieži (rovnako ako napríklad ľadový mätový čaj), takže: dobrú chuť a pekné leto!