Cheesecake do pohára
Recept na cheesecake do pohára, domáci, lahodný a praktický. Výroba je jednoduchá, servírovanie elegantné, konzumácia jednoduchá na lyžičku. Sladučkému zákusku neodoláte!
Recept na cheesecake do pohára
Na 4 až 6 porcií nepečeného cheesecake do pohára potrebujeme:
- 350 g čerstvého smotanového syra typu Philadelphia/mascarpone,
- 300 g plnotučného tvarohu,
- 250 g čučoriedok alebo malín (a hrsť na dozdobenie),
- 90 g karamelových sušienok (a drť z nich nadozdobenie),
- 40 g mandlí,
- 30 g rozpusteného masla,
- 4 až 5 lžic medu kvetového,
- 1 lžíci citrónovej šťavy,
- ½ vanilkového lusku (prípadne 2 kvapky vanilkovej arómy).
Postup prípravy cheesecake
Príprava zahna tri jednoduché kroky. Najskôr si nachystáme stolný mixér, sušienky, mandle a ideme na to. Poctivo rozmixujeme, vlejeme rozpustené maslo, a ešte pár otáčok pridáme.
Potom v mise zmiešame tvaroh, syr, medík (vyskúšajte aj ochutené varianty jako jahodu, malinu, ríbezľu a samozrejme čučoriedku!), citrónovú šťavu a vanilku.
A nakoniec rozmixujeme dohladka maliny (čučoriedky).
Vlastná tvorba cheesecake spočíva v starostlivom vrstvení jednotlivých ingrediencií. Na dno pohára patrí sušienková zmes, na ňu rozmiešaný tvaroh a navrch ovocie. Po zhruba hodinovom vychladnutí v chladničke dozdobíme celými čučoriedkami (malinami) a sušienkovou drťou. Počas horúcich letných dní cheesecake do pohára vynikajúco osvieži (rovnako ako napríklad ľadový mätový čaj), takže: dobrú chuť a pekné leto!