Grilovaná bravčová panenka s medovou marinádou
Recept na grilovanú bravčovú panenku s medovou marinádou. Pri grile je vždy dobre. A táto panenka vám ukáže, prečo.
Recept na grilovanú bravčovú panenku
Na grilovanú bravčovú panenku potrebujeme:
- 1 bravčovú panenku,
- med kvetový,
- dijonskú horčicu,
- čerstvý tymián,
- trošku olivového oleja,
- štipku soli,
- čerstvo pomleté čierne korenie.
Postup prípravy bravčovej panenky na mede
Kvalitnú panenku na gril najskôr odblaníme a orežeme (alebo to necháme urobiť už mäsiara). Potom ju opláchneme a osušíme, potom osolíme a okoreníme. Pustíme sa do prípravy marinády – nie je to nič ťažké. Med a horčici zmiešame s olivovým olejom tak, aby nám chutilo: kto chce pikantnú chuť, nebude sa báť lyžičky horčice, kto má radšej sladšie, pridá viac medu. Alebo môžeme experimentovať s ochuteným medom (chilli, ananás, brusnica…). Nakoniec zmes obohatíme lístkami tymiánu.
Panenku naložíme do marinády a cez noc ju v nej necháme namočenú v chladničke. Grilujeme celý kus mäsa naraz, alebo šikmo nakrájané hrubšie plátky. Zľahka prepečená panenka zostane vovnútri sfarbená doružova, viac prepečená bude tmavšia. Podávame s pečivom a zeleninovým šalátom s medovou zálievkou a zapíjame niečím chladeným (šumivý medový kvas!) – veď vy už si poradíte.