🦄Mňam! ZĽAVA 30% s kódom decka30 do 2. 6.🦄

Grilovaná bravčová panenka s medovou marinádou

Recept na grilovanú bravčovú panenku s medovou marinádou. Pri grile je vždy dobre. A táto panenka vám ukáže, prečo.

Veprova_panenka_na_medu

Recept na grilovanú bravčovú panenku

Na grilovanú bravčovú panenku potrebujeme:

  • 1 bravčovú panenku,
  • med kvetový,
  • dijonskú horčicu,
  • čerstvý tymián,
  • trošku olivového oleja,
  • štipku soli,
  • čerstvo pomleté čierne korenie.

Postup prípravy bravčovej panenky na mede

Kvalitnú panenku na gril najskôr odblaníme a orežeme (alebo to necháme urobiť už mäsiara). Potom ju opláchneme a osušíme, potom osolíme a okoreníme. Pustíme sa do prípravy marinády – nie je to nič ťažké. Med a horčici zmiešame s olivovým olejom tak, aby nám chutilo: kto chce pikantnú chuť, nebude sa báť lyžičky horčice, kto má radšej sladšie, pridá viac medu. Alebo môžeme experimentovať s ochuteným medom (chilli, ananás, brusnica…). Nakoniec zmes obohatíme lístkami tymiánu.

Panenku naložíme do marinády a cez noc ju v nej necháme namočenú v chladničke. Grilujeme celý kus mäsa naraz, alebo šikmo nakrájané hrubšie plátky. Zľahka prepečená panenka zostane vovnútri sfarbená doružova, viac prepečená bude tmavšia. Podávame s pečivom a zeleninovým šalátom s medovou zálievkou a zapíjame niečím chladeným (šumivý medový kvas!) – veď vy už si poradíte.