Domáci medový bubble tea mango
Milujete guľôčkový čaj, ale je na vás príliš presladený a trošku drahý? Mám riešenie: pripravte si ho doma s pomocou našich ochutených medov a doprajte si skvelé leto s mangom.
Pri príprave využijete tapiokové perly, ktoré zoženiete vo vietnamských večierkach alebo v obchodoch so zdravou výživou. Ochutili sme ich mangovým medom, ale skvele chutí aj tapioka s medom ríbezľovým či čučoriedkovým.
Zaujímavosť: žiadne šoky z tapioky
Tapiokové perly sa vyrábajú z koreňa rastliny maniok. Sú ľahko stráviteľné, neobsahujú lepok a takmer žiadne alergény. Vďaka jednoduchým sacharidom sú bohatšie na kalórie.
Recept na domáci medový bubble tea mango
Ingrediencie
Na 6 porcií domáceho bubble tea s mango medom potrebujeme:
- 50 g tapiokových perál,
- 1 lyžicu mango medu,
- 1 l čierneho čaju,
- 0,5 l mangového (pomerančového) džúsu,
- 0,5 l kokosového nesladeného nápoja,
- mango nakrájené na malé kostičky.
Postup prípravy medového mangového bubble tea
Čas prípravy: cca 30 min
- Tapioku uvarte podľa návodu.
- Potom ju zmiešajte s mango medom a nechajte asi 30 minút spoločne odležať.
- Do pohára dajte tapiokové perly a nakrájané mango.
- Zalejte čiernym čajom, mangovým džúsom a kokosovým nápojom.
- Dobrú, vyváženú chuť!
Výživové hodnoty na 1 porciu domáceho medového mango bubble tea
- 99 kcal,
- 0 g bielkovín,
- 21 g sacharidov (z toho 13,9 g cukrov),
- 1 g tukov,
- 0 g vlákniny.