Carolina Reaper v mede
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Med s Carolina Reaper vás vezme za hranice medu
Až do roku 2023 to bola najpálivejšia paprička na svete, proti ktorej je chilli detská kašička. Teraz si ju môžete v našom mede vychutnať aj vy, ale dajte si bacha, poriadne vás totiž rozpára:
- vonia exotikou (papričku Carolina Reaper vypestoval Ed Currie v Južnej Karolíne),
- zvádza peknou farbičkou (a obalom a pohárikom),
- dává telu užitočné látky (prispieva k zdraviu)
- chutí vynikajúco (to tým medom).
Nech to štípe! Nech to páli! Nech to valí rovno do pekla! Viac už to žhaviť takmer nemôže. Doprajte si požiar v ústach čo by skolil aj čerta a zažite to pravé inferno, ktoré vás vezme za hranice medu. Tak šup s tým do košíka!
Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári
Carolina Reaper to vie poriadne rozpáliť.
„Karolínu v mede skúste ochutnať,
ostrejšiu chuť než Jolokia bude mať,
nie pre každého je Kája stvorená.
O to viac ju znalci ocenia!“
To sa vaše ústa dojali, Carolina Reaper s medom páli a chutí skutočne ako lucifer.
Ako sme objavili medovú papričku Carolina Reaper?
Pálivé máme radi. Niet divu, zahoreli sme láskou k sebe, ale aj k diabolsky silným papričkám. To by v tom nebolo čertovo kopýtko, aby sme ich nevyskúšali aj pri tanci našom so satanášom v domácom mede. Šup tam s papričkou Carolina Reaper, nech to poriadne páli! Výsledná chuť? Oheň. Medíček. Raj.
- Zaujímavosť z nášho blogu: Ako veľmi páli najsilnejšia paprička na svete?
Zloženie a konzistencia papričky Carolina Reaper v mede
Zloženie nášho medu s papričkou Carolina Reaper je prírodné, a preto tak jednoduché: len za studena pastovaný med a mletá paprička Carolina Reaper. Nie je tekutý ako bežný kvetový alebo lesný medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje Carolina Reaper a podobá sa skôr pastovanému medu. Neobsahuje totiž žiadne pridané stabilizátory, cukrové sirupy alebo iné riediace šťavy. Ľahko ho natriete na běžné pečivo s výnimkou veľmi jemného pečiva jako napr. neopečený toustový chlieb či croissant.
- Náš tip: Nechajte med s mletou papričkou Carolina Reaper pri izbovej teplote. Jeho konzistencia sa po pár hodinách (v závislosti od objemu) zlepší a med zmäkne. Je to malá daň za to, že zloženie je jednoducho 100% prírodné :-)
Čo je to pastovaný med?
Je to kvetový med, ktorý sme dali do ľahko roztierateľnej podoby. Pomalým miešaním ho zbavíme prirodzenej kryštalizácie, aby nemohol úplne stuhnúť. Len mechanický pohyb - nič viac. Žiadne zahrievanie, pretože to by spôsobilo zníženie kvality medu.
Pozor! Pastovaný med je možné stekutiť. Ale robte to opatrne, do teploty 50 °C. Pri vyššej teplote sa stekutený kvetový pastovaný med stane medom kvetovým nepastovaným, teda čírym medom. Taký med potom skryštalizuje do absolútneho stuhnutia.
Carolina Reaper – popis a zaujímavosti
Carolina Reaper je hybridná chilli paprička druhu paprika čínska (Capsicum chinense). V roku 2025 ide o druhú najpálivejšiu papriku na svete, hneď za druhom Pepper X.
- Vypěstoval ho Ed Currie v americkém městě Rock Hill (Jižní Karolína) roku 2012 jako HP22B z papriček habanero a Bhut Jolokia (jedna z top pálivých paprik vůbec).
- Je to superpotravina a podle mnoha výzkumů pomáhá v boji s řadou zdravotních obtíží.
- Jeho pálivost se měří na tzv. Scovilleově stupnici (SHU).
- Další zajímavosti najdete na našem blogu.
Výroba ochuteného medu s mletou papričkou Carolina Reaper
Medovú papričku Carolina Reaper vyrábame na našej včelárskej farme na okraji Vysočiny. Celý výrobný proces je vlastne jednoduchý: tradičné postupy, kvalitné suroviny a poctivé remeslo. To znamená stará dobrá ručná práca, náš domáci med a žiadna chémia ani všelijaké náhrady.
- Vedeli ste, že včela medonosná sa kvôli ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok človeka priamo ohrozuje – pridajte sa preto k našej snahe pomáhať včelám. Tu si prečítate, ako na to.
A ako máme medovú nátierku s mletou papričkou Carolina Reaper najradšej?
Carolina Reaper je pochúťka pre milovníkov toho najostrejšieho. V kombinácii s medom ju využijete častejšie, než by ste čakali. Môžete ju natrieť na pečivo či pridať do pokrmov. Hodí sa do dezertov (palacinky, perníčky, lievance). Môžete ju zamiešať do jogurtu, koktejlu, do smoothie alebo si ju dopriať len tak pre radosť na maškrtenie ako to najlepšie na koniec!!!
Podrobnosti o papričke Carolina Reaper v mede
Výživové údaje na 100 g | |
Energia | 1 395 / 333 kcal |
Tuky | 0,5 g |
Z toho nasýtené kyseliny | 0,1 g |
Sacharidy | 80 g |
Z toho cukry | 78 g |
Bielkoviny | 0,7 g |
Soľ | 0 g |
Obsahuje: kvetový med (97 %), mleté papričky Carolina Reaper (3 %)
Minimálna trvanlivost: 12 mesiacov od dátumu doručenia
Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke
Dodatočné parametre
Kategória: | Ochutnajte ochutený med. Je to neuveriteľná dobrota |
---|---|
EAN: | Zvoľte variant |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Včelařství Domovina
Rodinná farma Aleny a Josefa Kölblových Včelařství Domovina pôsobí na Vysočine od roku 2016. Nebudeme vám ťahať medové motúzy popod nos, pretože:
🐝 včely sú pre nás na prvom mieste, takže žiadna chémia,
🍯 máme vlastné včelstvá, a to znamená poctivý domáci med,
🌺 vyrábame z kvalitných surovín, zloženie je skrátka 100% prírodné,
💚 v našej výrobe dodržiavame poctivé, jednoduché a tradičné postupy,
🧑🌾 zapájame aj zákazníkov, môžu napríklad vysiať lúku pre včely z našich semienok,
😋 výsledkom sú vynikajúce pochúťky z medu (medy kvetové i ochutené, orechy v mede atď.).
👍 Všetky dobrôtky, tipy, rady, inšpirácie, recepty a akcie nájdete na https://www.vcelarstvi-domovina.sk.