Urobte medotrik a vychutnajte si leto s medom
Hurá, je to tu, leto! Slniečko, deň pri vode, večer dobré jedlo a je nám fajn. Už ste niekedy pri letnom varení skúsili použiť med? Dobrota, čo.
Čo keby však med nevytiekol z pohára len tak náhodou, ale tvoril by pevnú súčasť vášho kuchtiaceho obradu? Stal by sa tým kúzlom, ktoré letný recept pozdvihne na úplne inú úroveň?
Urobte medotrik!
Ukážem vám finty, vďaka ktorým to bude s medom chutiť ešte lepšie. Nie sú to žiadne čiary - len kvalitné suroviny a lyžice medu.
Pripravte sa na moment, kedy si naozaj pochutnáte. Stačí jeden malý medotrik!
Darček ku každej objednávke
Objednajte si medy na váš parádny medotrik aspoň za 35 Eur a získajte zadarmo med kvetový jarný 180 g a ďalšie prekvapenia.
Na medotrik sa vám bude hodiť:
Kvetový med jarný | Kvetový med s levanduľou | Kvetový med jarný pastovaný | Kvetový med s avokádom
Naše medotriky
Grilovaná zelenina s medovým prelivom
Zelenina z grilu, čo medí viac ako susedov traktor.
Suroviny:
- Cuketa, paprika, baklažán, červená cibuľa,
- 2 lyžice kvetového medu,
- 1 lyžica balzamikového octu,
- 2 lyžice olivového oleja,
- soľ,
- korenie.
Zeleninu nakrájame, pokvapkáme olejom a osolíme. Grilujeme do zmäknutia. Tesne pred podávaním prelejeme zmesou medu a balzamika.
Letný ovocný šalát s medovo-limetkovým dresingom
Ovocný šalát? Nádych, výdych, med.
Suroviny:
- po 1 hrnčeku jahôd, čučoriedok a melónu (kocky),
- 1 broskyňa alebo nektárinka,
- 1 kivi,
- hrsť mäty (to už je na vás).
Na dresing:
- 2 lyžice medu,
- šťava z 1 limetky,
- trochu nastrúhanej limetkovej kôry.
Ovocie umyjeme a nakrájame na kúsky. V malej miske zmiešame med, limetkovú šťavu a kôru, zalejeme ovocie a jemne premiešame. Ozdobíme lístkami mäty a vychladené podávame.
Medová marináda na kuracie mäso
Tajomstvo zlatistej kôrky. Kurča? Medím ako za mlada.
Suroviny:
- 3 lyžice medu,
- 2 lyžice sójovej omáčky,
- 1 lyžica olivového oleja,
- 2 strúčiky cesnaku (najemno nasekané alebo prelisované),
- 1 lyžička dijonskej horčice,
- šťava z polovice citróna,
- čerstvo mleté korenie (podľa chuti).
Hlavne dobre premiešať a grilovačka môže začať.
Krémový horčicovo-medový dip
Trik je v mede. A v horčici.
Suroviny:
- 2 lyžice bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany),
- 1 lyžica medu,
- 1 lyžica dijonskej horčice,
- štipka soli a korenia.
Všetky suroviny zamiešame v miske - hotovo. Podávame k pečeným zemiakom, kuracím nugetám alebo do burgera namiesto majonézy.
Medová zmrzlina z jogurtu a smotany
Jogurtová medozmrzka, čo medí aj v tridsiatkach.
Suroviny:
- 250 ml smotany na šľahanie (min. 30 %),
- 250 g gréckeho jogurtu (plnotučného),
- 3–4 lyžice medu.
Je to skutočne jednoduché. Dobre premiešame všetky suroviny, hmotu nalejeme do pripravených formičiek a necháme zmraziť. A ide sa maškrtiť!
Medovinový fizz
Medovinový fizz, to musíte skúsiť.
Suroviny:
- 100 ml suchej alebo polosuchej medoviny,
- 100 ml toniku alebo jemne perlivej vody,
- pár kvapiek citrónovej šťavy,
- ľad.
Taký fizz si vie namiešať každý, ale čo trošku experimentovať? Využite široký rad našich domácich medovín!
Medové guličky z nepečeného cesta
Pripravené skôr, než poviete „med“.
Suroviny:
- 190 g jemných ovsených vločiek,
- 3 lyžice medu,
- 3 lyžice arašidového masla,
- 1 zrelý banán,
- štipka škorice,
- kokos na obalenie.
V miske starostlivo premiešame suroviny a z vytvorenej hmoty váľame guličky. Podľa chuti obalíme v kokose.