ZĽAVA 40% s kódom PODZIM40 🔥kvetové medy 3 + 1 ZADARMO

Habanero v mede

9,49 € 4,99 € od 4,99 €
Skladom Skladom Zvoľte variant
Hmotnost
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
7.10.2025 7.10.2025 Zvoľte variant
Možnosti doručenia

Habanero v mede z našej rodinnej farmy Včelařství Domovina radíme do poriadne pálivej edície ochuteného medu pre všetkých ohňožrútov. V okamžiku vás rozpáli (pozor, časovo limitované – v predaji len do decembra):

  • vyhňou na jazyku (stupnice pálivosti: 350 000 SHU),
  • 100% prírodným zložením (kvetový med a paprička habanero),
  • ako originálny darček, ktorým dokonale prekvapíte kedykoľvek počas roka,
  • využitím v kuchyni (na pečivo, do jogurtov, pri varení či len tak na ostré maškrtenie).

Detailné informácie

Podrobný popis

Med s habanerom vás vezme za hranice medu

Názov mu dala HAvana, BAcha, páli NEskutočne, ale s medom chutí skvele. ROzhodne vyskúšajte! V mede habanero ostré tak, že odpáli ti z hlavy sombrero:

  • vonia exotikou (habanero dostalo pomenovanie podľa kubánskeho hlavného mesta),
  • zvádza peknou farbičkou (a obalom a pohárikom),
  • dáva telu užitočné látky (prispieva k zdraviu)
  • chutí vynikajúco (to tým medom).

Ha! Habanero! V mede habanero. Nerozumiete? Fakt ostrá šupa do nosa, ktorá s vami poriadne zamáva a vezme vás za hranice medu. Tak šup s tým do košíka!

Ahoj, tu Alena a Josef, vaši včelári

Pohár medu s habanerom rozpáli ťa v tele celom.

„Plamene po prvom súste,
habanero s medom skúste.
Stvorili sme pálivý med,
čertovsky vám zachutí hneď!“

To sa vaše ústa dojali, habanero s medem páli a chutí skutočne ako ďas.

Ako sme objavili medové habanero?

Pálivé máme radi. Niet divu, zahoreli sme láskou k sebe, ale aj k diabolsky silným papričkám. To by v tom nebolo čertovo kopýtko, aby sme ich nevyskúšali tiež v našom domácom mede. Šup tam s habanerom, nech to poriadne páli! Výsledná chuť? Oheň. Medíček. Raj.

Zloženie a konzistencia habanera v mede

Zloženie nášho medu s habanerom je prírodné, a preto tak jednoduché: len za studena pastovaný med a mletá paprička habanero. Nie je tekutý ako bežný kvetový alebo lesný medovicový med. Jeho hustotu zvyšuje habanero a podobá sa skôr pastovanému medu. Neobsahuje totiž žiadne pridané stabilizátory, cukrové sirupy či iné riediace šťavy. Ľahko ho natriete na bežné pečivo s výnimkou veľmi jemného pečiva jako napr. neopečený toustový chlieb či croissant.

  • Náš tip: Nechajte habanero s medom pri izbovej teplote. Jeho konzistencia sa po pár hodinách (v závislosti od objemu) zlepší a med zmäkne. Je to malá daň za to, že zloženie je jednoducho 100% prírodné :-)

Čo je to pastovaný med?

Je to kvetový med, ktorý sme dali do ľahko roztierateľnej podoby. Pomalým miešaním ho zbavíme prirodzenej kryštalizácie, aby nemohol úplne stuhnúť. Len mechanický pohyb - nič viac. Žiadne zahrievanie, pretože to by spôsobilo zníženie kvality medu.

Pozor! Pastovaný med je možné stekutiť. Ale robte to opatrne, do teploty 50 °C. Pri vyššej teplote sa stekutený kvetový pastovaný med stane medom kvetovým nepastovaným, teda čírym medom. Taký med potom skryštalizuje do absolútneho stuhnutia.

Habanero – popis a zaujímavosti

Habanero je odroda papriky čínskej (latinsky Capsicum chinense Jacquin). Ide o jednu z najpálivejších paprík sveta a bola z nej vyšľachtená legendárna superpálivá paprička Carolina Reaper.

  • Je to superpotravina a podľa mnohých výskumov pomáha v boji s množstvom zdravotných problémov.
  • Jeho pálivosť sa meria na tzv. Scovilleovej stupnici (SHU).
  • Dnes rastie v trópoch a subtrópoch celého sve
  • Ďalšie zaujímavosti nájdete na našom blogu.

Výroba ochuteného medu s habanerom

Medové hanabero vyrábame na našej včelárskej farme na okraji Vysočiny. Celý výrobný proces je vlastne jednoduchý: tradičné postupy, kvalitné suroviny a poctivé remeslo. To znamená stará dobrá ručná práca, náš domáci med a žiadna chémia ani všelijaké náhrady.

  • Vedeli ste, že včela medonosná sa kvôli ľudskej činnosti stala ohrozeným druhom? Jej úbytok človeka priamo ohrozuje – pridajte sa preto k našej snahe pomáhať včelámTu si prečítate, ako na to.

A ako máme medovú nátierku s habanerom najradšej?

Habanero je pochúťka pre milovníkov niečoho fakt ostrého. V kombinácii s medom ho využijete častejšie, než by ste čakali. Môžete ho natrieť na pečivo či pridať do pokrmov. Hodí sa do dezertov (palacinky, perníčky, lievance). Môžete ho zamiešať do jogurtu, koktejlu, do smoothie alebo si ho dopriať len tak pre radosť ako maškrtu ! na záver.

Podrobnosti o habanere v mede

Výživové údaje na 100 g
Energia 1 395 / 333 kcal
Tuky 0,5 g
Z toho nasýtené kyseliny 0,1 g
Sacharidy 80 g
Z toho cukry 78 g
Bielkoviny 0,7 g
Soľ 0 g


Obsahuje:
kvetový med (97 %), mleté papričky habanero (3 %)

Minimálna trvanlivosť: 12 mesiacov od dátumu doručenia

Skladovanie: teplota do 25 °C, vlhkosť do 70 %, neodporúčame skladovať v chladničke

Dodatočné parametre

Kategória: Ochutnajte ochutený med. Je to neuveriteľná dobrota
EAN: Zvoľte variant

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Diskusia

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Povinné polia

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

Včelařství Domovina

Rodinná farma Aleny a Josefa Kölblových Včelařství Domovina pôsobí na Vysočine od roku 2016. Nebudeme vám ťahať medové motúzy popod nos, pretože:

🐝 včely sú pre nás na prvom mieste, takže žiadna chémia,

🍯 máme vlastné včelstvá, a to znamená poctivý domáci med,

🌺 vyrábame z kvalitných surovín, zloženie je skrátka 100% prírodné,

💚 v našej výrobe dodržiavame poctivé, jednoduché a tradičné postupy,

🧑‍🌾 zapájame aj zákazníkov, môžu napríklad vysiať lúku pre včely z našich semienok,

😋 výsledkom sú vynikajúce pochúťky z medu (medy kvetové i ochutené, orechy v mede atď.).

👍 Všetky dobrôtky, tipy, rady, inšpirácie, recepty a akcie nájdete na https://www.vcelarstvi-domovina.sk.

FOTO: Alena a Josef Kölblovi, Včelařství Domovina